Pregled organiziranih i buducih konferencija

Laboratorij za interakcije ionskih snopova ima bogato iskustvo organiziranja međunarodnih znanstvenih skupova iz područja razvoja i primjena metoda analize i modifikacije materijala, kao i povezanih akceleratorskih i detektorskih tehnologija. Od formiranja Znanstvenog centra izvrsnosti CEMS, u sklopu istraživačke jedinice: Fizika i tehnologija ionskih snopova organizirano je ili je u planu organizacije niz istaknutih međunarodnih skupova.

IBA-2015

IBA 2015 conference, group photo

pixe-2017

PIXE 2017, group photo

22nd International Conference on Ion Beam Analysis (IBA 2015) – Konferencija je održana u Opatiji, između 14. i 19. lipnja 2015. Predsjednica skupa je bila Iva Bogdanović Radović.

 

15th International Conference on Particle Induced X-ray Emission (PIXE 2017) – Konferencija je održana u Splitu, od 2. do 7. travnja 2017., a predsjedavajući skupa je bio Stjepko Fazinić.

 

25th European Fusion Programme Workshop  Radionica je održana u Dubrovniku, 25. – 29. studenog 2017. Predsjedavajući sastanka je bio Tonči Tadić.

 

6th ADAMAS Workshop – Skup je održan u Zagrebu, 27. i 28. studenog 2017. Odgovorni organizator je bio Milko Jakšić.

 

COST ACTION CA16101 MULTI-Foresee – Konferencija će se održati u Dubrovniku, 5. – 8. studenog 2018. Odgovorni organizator je Iva Bogdanović Radović.

 

Konferencije u pripremi

 

Ion Beams for Future Technologies 2019 – Konferencija će se održati u Dubrovniku, 1. – 3. Travnja 2019. Odgovorni organizator je Milko Jakšić.

Cilj radionice je prikazati uspješne primjere u kojima fokusirani ionski snopovi ili ozračivanje pojedinačnim ionima igraju ili bi mogle igrati ključnu ulogu u budućim tehnologijama, uključujući razvoj kvantnih računala i kvantnih senzora. Osim toga, predstavit će se i novi pristupi ili tehnike ozračivanja koje bi mogle privući potencijalne korisnike. Projekt je djelomice financiran od strane „Centra izvrsnosti za napredne materijale i senzore (CEMS)“.

13th European Conference on Accelerators in Applied Research and Technology – Konferencija će se održati u Splitu, 5. do 10. Svibnja 2019. Predsjednik skupa je Zdravko Siketić.

ECAART konferencija se održava svake tri godine i najvažniji je Evropski znanstveni skup stručnjaka koji rade znanstvena istraživanja s akceleratorima. Riječ je o važnom forumu na kojemu znanstvenici i studenti iz cijelog svijeta predstavljaju svoje najnovije radove i raspravljaju o budućim mogućnostima razvoja i primjene akceleratora u različitim znanstvenim i industrijskim područjima.

SOFT 2020 – Simpozij će se održati u Dubrovniku u rujnu 2020. Datumi održavanja će biti objavljeni. Odgovorni organizator je Tonči Tadić.

SOFT (Simpozij o fuzijskoj tehnologiji) je prestižno dvogodišnje okupljanje znanstvenika koji rade na istraživanjima od važnosti za razvoj fuzije kao energije budućnosti. Na tjedan dana, Dubrovnik će doista postati centar fuzijskog svijeta. Uz vodeće stručnjake fuzijskog konzorcija tu će biti i ključni ljudi iz Europske komisije, vodeći stručnjaci i gospodarstvenici diljem svijeta: iz Europske unije, Kine, Japana, Južne Koreje, Indije, Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

Bookmark the permalink.

Comments are closed